Doctori Honoris Causa

M.S. Mihai I al României

Universitatea voastră şi-a deschis porţile în anul 1923 şi a traversat 9 decenii de tradiţie şi modernitate, bucurându-se de susţinerea şi rânduiala noastră. A fost creată cu sprijinul bunicului meu, regele Ferdinand I, cu nădejdea că va dăinui şi va aduce învăţătură multor generaţii de români.

Doctor Honoris Causa

MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport s-a născut la inițiativa Regelui Ferdinand și s-a bucurat întotdeauna de sprijinul Casei Regale a României.

Acad. Prof. Univ. Dr. VOLODYMYR MYKOLAIOVICH PLATONOV

Un nume de legendă în teoria științei sportului. Domnul Platonov are o activitate atât de prodigioasă încât este imposibil de a fi cuprinsă în doar câteva cuvinte. Domnul Platonov este președinte al Asociației Universităților de Educație Fizică și Sport din Europa de Est și Asia, vice-președinte al Comitetului Olimpic Ucrainian, Doctor Honoris Causa acordat de universități din  Azerbaijan, Bulgaria, China, Kazakhstan, Moldova, Mongolia, Poland, Romania, Russia, Tajikistan, Ukraine, Uzbekistan, and Venezuela, laureat cu premiul Academiei din Ucraina, Ordinul Olimpic oferit de către Comitetul Olimpic din Kazakhstan, Armenia și de către Comitetul Olimpic Internațional (CIO)

ALBERTO GUALTIERI

Președintele Asociaţiei Europene a Sportului Universitar (EUSA) și membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU)

Octavian Bellu

Este considerat cel mai de succes antrenor de gimnastică din lume, inclus în Hall of Fame al Federației Internaționale și are un palmares de - 305 de medalii, dintre care 106 medalii de aur și 16 medalii olimpice de aur. 

Ion Țiriac

A fost un mare jucător de tenis, câștigând numeroase turnee importante, printre care și Roland Garos. A fost de asemenea un antrenor de succes și un manager de tenis de succes, prin mâinile domniei sale trecând nume strălucite ale tenisului mondial -  Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic sau Boris Becker. De la managementul în sport domnul Țiriac a făcut cu succes pasul la management în business, fiind astăzi unul din oamenii de afaceri importanți la nivel mondial. Nu a pierdut niciodată legătura cu lumea sportului - s-a implicat în conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, perioadă în care România a avut succese notabile la Jocurile Olimpice, a organizat turnee de tenis în România și a patronat sau patronează turnee majore din circuitul ATP - Stuttgart, Madrid.

Marius Vizer

Marius Vizer și-a dedicat toată viața sportului și a construit o întreagă carieră în spiritul judoului și în lumina principiilor sale. A fost judoka, apoi antrenor, înainte de a deveni președinte al Federației Române de Judo, președinte al Uniunii Europene de Judo, ulterior președintele Federației internaționale de Judo. Este unul din inițiatorii SportAccord - cea mai importantă organizație sportive din lume ce reunește 91 federații sportive internaționale și a fost ales președintele acestei organizații. 

Ivan Patzaichin

Ca semn de respect, recunoaştere şi consideraţie Senatul UNEFS a decis acordarea titlului academic de Doctor Honoris Causa domnului Ivan Patzaichin, un sportiv de excepţie care şi-a prelungit succesul în sport la nivelul antrenoratului, dar şi ca iniţiator de proiecte de dezvoltare durabilă, de interes local şi regional, ce promovează tradiţiile româneşti. (...) Ivan Patzaichin face parte din galeria marilor campioni şi cuvintele sunt prea puţine pentru a reda strălucirea performanţelor sale. (...) Domnule Ivan Patzaichin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa al UNEFS, pe deplin meritat, o considerăm o binevenită răsplată şi o mare sărbătoare pentru întreaga comunitate", - Prof. Univ. Dr. Florin Pelin, Rector UNEFS

Primo Nebiolo

Fost atlet, specializat în săritura în lungime, domnul Nebiolo a avut o contribuție foarte importantă în dezvoltarea sportului prin activitatea sa de conducător al Federației Italiene de Atletism, membru al Comitetului Olimpic Internațional și mai ales de președinte al Federației Internaționale de Atletism IAAF - International Association of Athletics Federations, una din cele mai importante federații sportive

Jacques Rogge

De profesie medic ortoped, s-a dedicat sportului de înaltă performanță, fiind de 16 ori campion național al Belgiei la rugby și campion mondial la yachting . Domnul Rogge și-a câștigat un loc de cinste în galeria celor mai importante personalități sportive prin activitatea domniei sale în fruntea Comitetului Olimpic Belgian, Comitetului Olimpic European și Comitetului Olimpic Internațional.