Senat de onoare

Senat de Onoare UNEFS

Ana Pascu

Multiplă medaliată la Campionatele Mondiale și Jocurile Olimpice, fostă membră a Federației Internaționale de Scrimă, fostă președinte a Federației Române de Scrimă, vice-președinte a Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președinte de onoare a Federației Române de Scrimă

Emeric Jenei

Fost jucător de fotbal la echipa CCA (Steaua București), de numele domniei sale, în calitate de antrenor, se leagă cea mai importantă performanță a fotbalului românesc - câștigarea Cupei Campionilor Europeni și a Super Cupei Europei cu echipa Steaua București. De asemenea domnul Jenei a obținut rezultate notabile în calitate de antrenor al echipei naționale de fotbal. 

Nadia Comăneci

„Zeița de la Montreal” a fost prima gimnastă din lume care a obținut nota perfectă - 10 și nu doar o dată ci nu mai puțin de 7 ori. Multiplă campioană europeană, a participat la 2 ediții a Jocurilor Olimpice unde a obținut 9 medalii dintre care 5 medalii de aur. Numele Nadiei este similar și astăzi cu perfecțiunea în gimnastică.

Niculae Nedeff

Fost jucător de handbal și considerat cel mai bun antrenor de handbal din toate timpurile. Domnul Nedeff a reușit o performanță unică - a câștigat 7 titluri de campion mondial în calitate de antrenor al echipei naționale de handbal a României (3 cu naționala feminină și 4 cu naționala masculină), pe lângă alte medalii europene, mondiale și olimpice.

Ivan Patzaichin

O legendă a canoe-ului mondial. A participat la 5 ediții a Jocurilor Olimpice unde a câștigat 7 medalii, dintre care 4 de aur și 3 de argint. A fost de 11 ori!!! campion mondial, o performanță cu adevărat uimitoare. 

Au trecut pe la noi

Probabil că nu există vreun nume important în sportul românesc de înaltă performanță care să nu își fi legat, la un moment sau altul, destinul alături de Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

Au trecut pe la noi - Cristian Țopescu, Iolanda Balas Soter, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Camelia Potec, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Cristina Vărzaru, Gheorghe Hagi