Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Mesajul Decanului

 

                  Bun venit tuturor în spațiul universitar al Facultății de Educație Fizică și Sport bazat pe tradiția de aproape 95 de ani, fondată prin competență, profesionalism și succes.

                  Ce putem spune că suntem noi, Facultatea de Educație Fizică și Sport?

                  Cu certitudine suntem parte din structura primei instituţii de învăţământ superior pentru pregătirea profesorilor de educaţie fizică din România, ”motorul” învățământului de profil din România.

                  Studenţii îşi desfăşoară activitatea didactică în baza planurilor de studii pentru programele de licență și master, originale prin structură cât și prin conţinutul curriculei, care permite specializarea aprofundată într-un anumit domeniu profesional. Oferim posibilitatea în cadrul Universității de continuare a studiilor la nivel doctoral în domeniul Știința Sportului și Educației Fizice.

                  La UNEFS veti avea parte de ajutorul profesorilor, de un spirit concurențial, de fair-play, de recunoașterea meritelor. Corpul profesoral, bine pregătit și dedicat, format în cea mai mare parte din absolvenți ai Universității noastre, vă invită la cursuri interesante, seminarii și lucrări practice care vă vor bucura și solicita deopotrivă.

                  Îți stă la dispoziție o bază materială care corespunde celor mai înalte cerințe ale educației: săli de cursuri, seminarii, laboratoare, bibliotecă și săli de lectură, un vast fond de carte de specialitate românească și străină, 2 cămine studențești, terenuri de sport, bază didactică pentru sporturi montane în munții Parâng, bază didactică pentru sporturi nautice la Eforie Nord, toate utilate cu echipamente moderne, adecvate unei instruiri de nivel european.

                  Suntem prezenți în spațiul universitar prin participări la simpozioane și conferințe științifice naționale și internaționale, la târguri educaționale, la târguri de carte, organizam anual Congresul International de Educatie Fizica, Sport si Kinetoterapie, edităm revista Discobolul si cărți prin editura proprie, participăm cu studenții și echipele reprezentative la campionatele universitare, de cele mai multe ori cu cu succes, dar participăm și la alte evenimente sportive și culturale. Formăm specialiști ai domeniului, profesori de educație fizică și sport, antrenori, manageri, persoane cu deosebită responsabilitate în societate.

                  Puteți beneficia, în baza acordurilor bilaterale încheiate de către Facultatea de Educație Fizică și Sport de oportunitati de formare prin mobilități externe în cadrul programului Erasmus, de experiența specialiștilor din unitățile din domeniul învățământului și sportului în care studenții își desăvârșesc instruirea în cadrul stagiilor de practică aferente disciplinelor cuprinse în planul de învățământ pentru ciclul licență și master.

                  Vă cerem sprijinul în continuare de a face din facultate un mediu mai bun deopotrivă pentru studenți și profesori. Nu uitați să vă distrați, să vă bucurați de anii de studenție care oricât am vrea nu se mai întorc.

                  Sperăm că veți fi bucuroși și fericiți la finalul studiilor și vă veți alătura zecilor de mii de absolvenți ai UNEFS care își unesc glasurile și strigă cu mândrie...

UNEFS URA, URA, URA!

Prof. univ. dr. Alina Daniela Moanță